Kuvagalleria
70-80- luvun Radio Shack näppäimistöjä 4kpl. Käyttämättömiä. Tarjoa
Tuotteen kuvaus
Nyt olisi myynnissä ihan todellakin harvinaista herkkua kaikille vintage ATK-laitteista kiinnostuneille. 4 kpl käyttämättömiä näppäimistöjä jostain 70-80-luvun vaihteesta. Tällaisia aikakapselin aarteita ei varmasti kävele vastaan kovinkaan usein. Nämä mekaaniset näppäimistöt ovat alunperin ostettu suoraan legendaarisimman amerikkalaisen Radio Shack -elektroniikkaliikkeen hyllystä ja lähetetty Suomeen. Tarkoitettu ainakin Atari 1200XL, Tandy ja Texas Instruments TI-99/4 -systeemeille (ehkä muillekin?). Yksi näppäimistö on vielä avaamattomana pussissaan. Kaksi on pussissa, jotka ovat revitty auki. Yksi on ilman pussia kokonaan. Nämä näppäimistöt eivät ole siis koskaan olleet kytkettynä käyttöön. Säilytetty kaikki nämä vuosikymmenet sängynaluslaatikossa. Aiemmin ei ole raskinut näistä näppäimistöistä luopua, koska näyttävät niin törkeän siisteiltä ja ovat ajaneet ajatustasolla ideaa toimia rekvisiittana jossain Matrix- henkisessä dystopia sci-fi elokuvan rekvisiittana.
****HINTAA SAA MYÖS ROHKEASTI EHDOTTAA HYVÄN OMATUNTOSI MUKAAN SELLAISEKSI, JONKA KOET ITSE OIKEAKSI JA REILUKSI KUMMALLEKIN OSAPUOLELLE*** (Kaikki tarjoukset otetaan aina suurella sydämellä avosylin vastaan ja laitetaan ylös.)
Mahdolliset postikulut ostajalle. Kannattaa katsoa muutkin myyntikohteeni jos samaan pakettiin löytyisi jotain muuta mukavaa.
Näppäimistöjöjen tiedot tarkemmin:
1. COMPUTER KEYBOARD, ARCHER
(tarkoitettu ehkä Tandy -systeemille?)
75 KEYS - MATRIX OUTPUT
Cat. No. 277-1020
Radio Shack
2. ALPHA-NUMERIC KEYBOARD, ARCHER
(Texas Instruments TI-99/4 -kotitietokoneelle tarkoitettu)
48 KEYS
Cat. No. 277-1017, MITSUMI 16830728
Radio Shack
3. COMPUTER KEYBOARD
QWERTY FORMAT - 57 KEYS (tarkoitettu ehkä Tandy -systeemille?)
Cat. No. 277-1019
Radio Shack
4. COMPUTER KEYBOARD, (löysin tiedot internetistä)
Tarkoitettu mitä ilmeisemmin Atari 1200XL- systeemille
QWERTY FORMAT- 66 KEYS
Cat. No. 277-1018, MITSUMI 580602
Radio Shack
(metallinäppäimet eivät ole naarmuilla, vaan niitä suojaava muovikalvo)
Kunnosta sanottakoon, että ainakin noin sormituntumin kaikki näppäimistöt toimivat ihan niin kuin pitääkin. Olin itse yllättynyt, miten ihanan pehmeä mekaaninen tuntuma näppäimissä oli...ahh. Jokaisessa näppäimistössä on toki hieman oma tuntumansa; liekkö sitten hieman erilaisia rakenteeltaan/ mekaniikaltaan. Nämä tosiaan ovat vanhaa uutta/uutta vanhaa elektroniikkaa eivätkä ole olleet koskaan millään tavalla käytössä. Itselläni ei ole valitettavasti kuitenkaan mitään mahdollisuutta testata näppäimistöjen toimivuutta sen kummemmin, koska ei ole sopivia laitteita, joihin niitä voisi kytkeä kiinni.
Sukulaisemme lähetti nämä näppäimistöt ja ison läjän erilaisia komponentteja aikoinaan Amerikasta 80-luvun alussa meidän ukillemme siinä toivossa, että hän innostuisi rakentamaan niistä tietokoneen ja radion. Komponentit kuitenkin päätyivät lopulta meille, joista veljeni mm. väsäsi meidän ensimmäisen äänikortin juotettuna jäätelöpurkin muoviseen kanteen. Vastasi ominaisuuksiltaan muistaakseni Adlib -korttia.
Meille kun näistä näppäimistöistä ole ollut mitään muuta kuin silmänruuan iloa niin luovutetaanpas nämä vihdoin ja viimein eteenpäin. Ehkäpä joku osaava pystyy nämä kytkemään johonkin toimivaa kokoonpanoon suoriltaan tai väsää vaikka jonkun uuden mekaanisen näppäimistön aidolla retromeiningillä.
retro, vintage, atk, pc, computer, tietokoneen näppäimistö, mekaaninen näppäimistö, amiga, c64, commondore 64, amstrad, 286, 386, IBM, 8-bit, 16-bit, 8- bittinen, 16-bittinen, keyboard, 80-luku, 80 luku, kasari, 70- luku, 70 luku, vanha elektroniikka, vanhat komponentit, tandy, it, texas instruments, ti, texas ti, tietokonemuseo, museo, komponentti, mitsumi, radio shack, qwerty, pelikonsoli, konsoli
Kirjaudu sisään, jos haluat nähdä profiilin ja lähettää viestejä.
Kirjaudu sisäänIlmoituksen metatiedot
Viimeksi muokattu: 9.12.2024 klo 14.57 ・ Ilmoituksen tunnus: 14813480