Kuvagalleria
Mannerheimin pöydässä
Shoppaile ToriDiilillä kuin verkkokaupassa
ToriDiili on Torin uusi maksu- ja kuljetuspalvelu. Toimituksen jälkeen sinulla on 24 tuntia aikaa tarkastaa tuote ennen kuin rahat siirretään myyjälle.
Tuotteen kuvaus
Kunto: Hyvä
Mannerheimin pöydässä (Risto Lehmusoksa, Ritva Lehmusoksa, Ajatus Kirjat, 2. painos 2003)
Hyväkuntoinen teos. Ei merkintöjä.
Tämä kirja kuuluu jokaisen suomalaisen kotikokin ja kulinaristin kirjastoon, sillä Mannerheim on vaikuttanut yllättävän paljon maamme ruokakulttuuriin.
Maistuisiko Mannerheimin kuha, Marskin seljanka tai vorschmack marsalkka Mannerheimin tapaan?
Mannerheimin pöydässä on ensimmäinen kattava kokonaisesitys suuren hyvän ruoan ystävän Carl Gustav Emil Mannerheimin kiehtovasta henkilökohtaisesta kulinaarisesta historiasta. Louhisaaren lapsuus, keisarillisen Pietarin vuodet, paluu Suomeen, ylipäällikkyys Mikkelissä -kaikkiin liittyy olennaisena osana aito kiinnostus hyvin valmistettuun ruokaan. Marsalkka Mannerheim tiesi, miltä hyvän ruoan tulisi maistua.
Mannerheimin pöydässä ei ole ainoastaan keittokirja, vaikka siinä onkin runsaasti yksityiskohtaisia ruokaohjeita. Se on myös kulttuurihistoriallinen kokonaiskuvaus. Risto ja Ritva Lehmusoksa ovat perehtyneet kuhunkin aikakauteen ja ympäristöön ja kuvaavat niiden ominaispiirteet Mannerheimin ruokakokemusten ja makumieltymysten kautta.
Teoksessa on runsaasti kiehtovia tarinoita, kaskuja ja anekdootteja. Valokuvaaja Katja Hagelstamin tätä kirjaa varten ottamat upeat värikuvat niin eri puolilta Suomea kuin Pietaristakin rikastuttavat kokonaisuutta. Kiinnostavista, myös Mannerheim-museon arkiston kätköistä löytyneistä kuvista osa on ennen julkaisemattomia.
"Mannerheim oli kaikkiruokainen. Ainoastaan haukea hän ei syönyt, hän kutsui sitä rantarosvoksi. Kerran kenraali Talvela lähetti Mannerheimille haukia, ja Mannerheim tietysti vastasi kiitoskirjeellä. Jonkin ajan kuluttua keittiöstä kyseltiin, että milloin kalat valmistetaan ruuaksi. Enkö ole jo kauniisti kiittänyt niistä, pitäisikö minun vielä syödäkin ne", Mannerheim tiuskaisi vastaukseksi.
Sivumäärä: 271 sivua
Hakusana: kokkaus keittiö gastronomia reseptiikka fine dining ruokakulttuuri ruokahistoria kalaruuat ruokaohjeet kulinarismi
Kirjaudu sisään, jos haluat nähdä profiilin ja lähettää viestejä.
Kirjaudu sisäänIlmoituksen metatiedot
Viimeksi muokattu: 22.12.2024 klo 18.50 ・ Ilmoituksen tunnus: 18169952