Kuvagalleria
Tarkka-Karja-Silmä
Tuotteen kuvaus
Kunto: Uusi
Tarkka tuo Maalais-Romantiikkaa ja valoa jostain 100 vuoden takaa. Maidontuotannossa eläinten hyvinvointi ja tarkka karjasilmä ovat avainasioita. Tiesitkö että sata vuotta sitten suomi oli vähintäänkin matkalla separaattorien suurvallaksi. Nyt tämä sympaattinen kannu on saanut uuden tehtävän osana seinävalaisinta. Aamukahvin kun kulauttaa kurkkuunsa sen loisteessa, niin samalla se kertoo meille tarinaa meidän kaikkien juurista ja separaattoreiden valtakaudesta.
Valaisimen korkeus 26 cm ja etäisyys seinästä n. 34 cm riippuen vähän kannun asennosta.
Kannua pystyy kääntämäänn sivulta toiselle ja säätämään etu-takasuunnassa valoa alas tai ylös.
Lampunkanta G9.
135 eur.
Tuotteet on CE-merkitty.
Lähetys matkahuollon pakettina.
Suomalainen vilja oli 1900-luvun alussa hallan ja arvaamattomien säiden armoilla, mutta lehmästä sai maitoa ja jatkojalosteena arvokasta voita. Maidon kuljettaminen oli raskasta, kerman kuljettaminen helpompaa. Pienille rintamamiestiloille, joita sodan jälkeen syntyi useita, ostettiin ensin hevonen ja sitten separaattori. Lehmistä saatiin maitoa yli kulutuksen. Kun meijerit olivat kaukana tai hankalien yhteyksien päässä, maidosta erotettua kermaa myytiin kauppoihin ja saatiin siten tärkeää lisätuloa.
Suomessa helsinkiläinen Kone- ja Siltarakennus Osakeyhtiö ryhtyi valmistamaan separaattoreita 1900-luvun alussa. Venäjän armeijalta saatujen tilausten epävarmuuden vuoksi yhtiö halusi takuuvarmemman tuotteen, ja sellaiseksi osoittautui separaattori. Vuonna 1911 yhtiö alkoi valmistaa Lacta-separaattoreita. Kahta vuotta myöhemmin Maatalousseurojen Väliaikainen Konetarkastuslaitos kokeili Milka N:o 2 -separaattoria ja havaitsi sen toimivaksi. Koneen rakennetta pidettiin hyvänä ja valmistusta huolellisena. Hyvät arvostelut saanut Milka olikin sisarkoneensa Lactan ohella Suomen suosituimpia separaattoreita vuosikymmenien ajan. Maitotalouden koneellistuminen separaattorin myötä sai isännätkin navettaan. Separaattorien markkinointi päättyi 1950-luvun lopussa, ja niiden valmistuskin vähitellen hiipui. Lypsykoneet yleistyivät hitaasti ja separaattori piti asemansa maatalouden yleiskoneena aina 1960-luvun loppuun saakka.
Kestävä Kehitys.
Reduce-Reuse-Recycle.
Vähennä / Korjaa, Uusiokäytä, Kierrätä.
Toisen roska on toisen aarre.
hakusanat työvalo metalli teollisuusvalaisin valaisin lamppu teollisuusvalaisimet valaisimet steampunk seinälamppu seinävalaisin industrial industrialvalaisin antiikki antiikkinen vanha vintage retro milka separaattori keittiö astia astiat maalaisromanttinen maalaisromantiikka kiulu maitokannu maitosiivilä lehmä maatila navetta lypsy lypsykone sininen
Kirjaudu sisään, jos haluat nähdä profiilin ja lähettää viestejä.
Kirjaudu sisäänIlmoituksen metatiedot
Viimeksi muokattu: 7.2.2025 klo 11.42 ・ Ilmoituksen tunnus: 20097472